Scroll to top
IMG_6280

На 25 април Фондация БЪЛГАРИН съвместно с Фондация Йонко Дяков ще осъществи втора кампания “ТОПЪЛ ОБЯД” за подсигуряване на храна за български граждани в нужда, социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на Община Варна.

Инициативата е в координация с дирекция “Социални дейности” на Община Варна и Българската Агенция за Безопасност на Храните / БАБХ . Целта ни е да нахраним нуждаещите се 1025 човека на територията на гр. Варна за Великден. Благодарим на всички хора, които ни писаха и пожелаха да станат част от това добро дело. Публикуваме информация относно организацията на кампанията:

Обществената трапезария на Община Варна ще работи за последно в четвъртък, преди почивните дни. Тогава ще бъде и раздаването на храната за Великден.

Mеню:

Шкембе чорба 525 порции, Боб чорба / 500 порции
Пилешко бутче с картофена салата / 1025 порции
Козунак с локум и стафиди 500 гр. / 1025 бр.

Стойността на обяда за един човек е 4,83 лв. или общата сума, която е необходима за подсигуряване на храна за нуждаещите се за Великден е 4945,00 лв. Сутринта в 9 часа на 25-ти екипът ни заедно с доброволци ще стартира с разливането и пакетирането на храната. Раздаването ще започне в 11:00.

Как можете да помогнете:

Направете дарение по сметка на Фондация БЪЛГАРИН
Пощенска банка BG44BPBI79451070091701
с основание “Топъл обяд”

 

Дарете хранителни продукти от първа необходимост с доказан произход и в срок на годност
(олио, брашно, боб, леща, консерви и др.)

 

Помогнете в разливането и пакетирането на храната
(само с валидна здравна книжка).

Related posts