Scroll to top
YAGP 2020 PARIS, FRANCE SEMI-FINALS

Благодарим  на Фондация  „Йонко Дяков”!
Всички постижения на Яница Георгиева през изминалата 2019 година бяха изцяло финансирани от фондацията.

Тази помощ  е не само финансова, тя е подкрепа за бъдещото равитие на едно дете.

Тя е подкрепа  без убеждения, без показност, без излишни формалности.

За Яница годината беше наситена с много успехи, постигнати с труд и постоянство.  Под ръководството на балетните педагози Татяна Костова и Славена Костова тя всеотдайно и упорито върви по пътя на успеха. Участията й в конкурси през 2019 година, финансирани от Фондация  „Йонко Дяков” са  увенчани  с 25 призови отличия: 12 първи места, 1 второ място, 1 трето място, 1 Гранд При и 10 специални награди . 


За първи път българско дете печели 1-во място в стил „Класика” на престижния Световен балетен конкурс „Youth America Grand Prix”, полуфинал – Paris 2019. Девет годишната  Яница Георгиева пребори деца по големи от нея във възрастовата група от 9 до 11г. 


Освен първото място малката балерина завоюва и трето място в стил „Контемпорари” с танците „Stolen affection” – хореография Галина Сребрева и „See breеze” – хореография Татяна Костова. 


Конкурсът YAGP – Paris е на изключително високо ниво. Мастърските класове се провеждат в залите на балетната школа на Парижката опера, чийто директор Елизабет Плател е председател на журито. 

Въпреки своите 9 години Яница беше поканена на мастърски клас за млади стипендианти до 14 години, който се проведе пред  директорите на най – престижните училища в света – Royal Ballet School, Paris Opera Ballet School, Princess Grace Academy- Monaco, John Cranko Schule и др.
Тя получи специална диплома за „Отлично представяне и развитие в балетното изкуство” от мастърския клас за стипендианти .

От участието си в MOVMNT в International Dance Competition в Русе тя получи  три  първи места  и пет специални награди: за 100 % безплатни семинари в Италия – Сан Ремо и Лоано, Малта, Гърция и Сан Франциско Ди Паола.
С участието си в София на конкурса “Малки Звезди” Яница не само беше на първо място, но бе  оценена и с висок брой точки за своята техничност.

Мастърските  класове които посещава  са още една стъпка напред в израстването и, а участията  в конкурси и  дават възможност  да сверява своите умения, да се равива в балетното изкуство.

Постиженията и  бяха оценени и от великата Нешка Робева, като  Яница получи покана да танцува  във Варна и София  в  спектакъла  „Шоу без име”. Това  бе  удовлетворение за   оценения  труд, голяма чест и привилегия за нея.

Благодарим на фондация “Йонко Дяков” за голямата подкрепа!

С уважение :

Яница Георгиева, Полина Георгиева и Асен Георгиев
Варна 08.01.2020г

Related posts